Het is dinsdag, 12 oktober en de kou van de herfst is goed voelbaar. Terwijl ik mijn trouwjurk zorgvuldig op de achterbank van mijn auto leg denk ik  ‘zou deze jurk vandaag dan echt ge-trashed worden ?’

Vijf jaar geleden mocht ik mijn eerste Trash the dress fotoshoot beleven met de mensen van Banganimation. En vandaag mag ik weer… zo gaaf! Een gevoel van lichte spanning en opwinding trekt door me heen. Ik ben heel erg benieuwd wat er gaat gebeuren vandaag.

2015-10-13 TTD Anneke - 19

De Tomtom geeft aan dat ik over 50 minuten bestemming Meppel heb bereikt. Voordat ik ons dorp uit rijd, koop ik vier pakken bloem bij de supermarkt. Dit op verzoek van Sjoerd Banga. Die bloem gaan we gebruiken bij het maken van de foto´s.  Anderhalf uur later sta ik dan op mijn blote voeten, in mijn trouwjurk middenin het bos. Ik leun tegen de boomstam van een imposante boom en kijk over mijn linkerschouder om mij heen, de omgeving observerend. We zijn ´los´… en wat geweldig om dit te doen!

Na de shoot in het bos gaan we terug naar het kantoor en gaan na een grote mok warme thee verder in de studio. De laatste foto’s maken we in een grote zaal. Tegen een zwarte achtergrond dans en spring ik tussen wolken bloem die als een sluier om mij heen vallen… Lekker muziekje erbij. Prachtig!

2015-10-13 TTD Anneke - 23Alleen mijn jurk is nog niet getrashed. Wel vies, hier en daar een scheur, alleen nog steeds niet aan flarden. We besluiten het mes in mijn jurk te zetten zodat de onderkant in slierten wordt gesneden. Sjoerd snijdt de eerste sliert totdat ik de stof hoor scheuren. Slik…. nu gaat het echt gebeuren.

Later dans ik verder.…in mijn gescheurde jurk. Het effect van mijn bewegingen tussen ronddwarrelend bloem, samen met de bewegende slierten van mijn trouwjurk zijn fantastisch!!!

2015-10-13 TTD Anneke - 01-2  2015-10-13 TTD Anneke - 29

En zo eindigt voor mij deze bijzondere dag… opnieuw een super leuke belevenis met mooie foto’s als herinnering! Sjoerd en Banganimation bedankt!

Anneke Boomsma

Bekijk meer foto’s van deze shoot op de fotoblog van Anneke’s Trash the dress en ons Trash the dress portfolio.