Stop-motion

Een beetje fotografie, een beetje film

Wat is Stop-motion?

Stop-motion is een filmpje die is opgebouwd uit foto’s in plaats van videobeelden. Het resultaat is een speelse registratie van jullie bruiloft.

 

Hoe werkt het eigenlijk?

Op de trouwdag zelf worden duizenden foto’s gemaakt vanaf het statief. Omdat er minstens 25 plaatjes in 1 seconde video gaan hebben we het over meer dan 10.000 foto’s.  Het fotograferen vanaf een statief is nodig om de uiteindelijke video stabiel te houden.

Stop-motion vraagt wat meer voorbereiding dan een gewone trouwfilm. Het is alleen uit te voeren met minimaal twee mensen. De één fotografeert en de ander verplaatst voorwerpen of doet een stukje regie.

De Stop-motion video

In de studio vindt de eerste selectie plaats van de foto’s die we gaan gebruiken. Daarna wordt iedere foto gecontroleerd en eventueel aangepast op belichting, kleur en compositie zodat deze met elkaar overeenkomen.

Vervolgens zetten we alle foto’s achter elkaar en dan kunnen wij echt aan de slag met de montage. Vanwege de vorm kiezen wij meestal voor een vrolijke stijl en houden wij een Stop-motion film altijd aan de korte kant.

Hiernaast kun je een voorbeeld van een Stop-motion clip bekijken.

 

Contactgegevens

Studio (bezoekadres)

Steenwijkerstraatweg 78-A

7942 HR  MEPPEL

Postadres

Citroenvlinder 171

7943 RG  MEPPEL

Ga je trouwen?

Vul dan het aanvraagformulier in voor meer informatie.